Rindi text & förlag
Pia Rockström

Att öppna dörrar och hjärtan

Jag heter Pia Rockström och bor med min familj i utkanten av Ystad. Jag är gift med Mattias som tagit porträttfotografierna i mina två första böcker. Min tredje bok är mer dokumentär då de intervjuade tvillingarna har delat med sig av sina egna foton. När jag inte skriver är jag gärna ute i naturen eller kanske varvar jag ner med yoga. Att hitta balansen mellan yttre intryck och inre reflektioner är viktigt för mig.

Mitt förhållningssätt till livet är att flöda som vatten. Att följa strömmen dit där virvlarna känns lekfulla och lätta. Skrivandet har alltid känts just så för mig, som något som kommer virvlande och som ger mig en aldrig sinande glädje. Med mitt skrivande vill jag öppna hjärtan, öppna dörrar och ge liv. Jag är journalist med 25 års erfarenhet i mediebranschen. I tjugo år arbetade jag som familjeredaktör på Ystads Allehanda och skrev där otaliga personporträtt. Min nyfikenhet på att höra människor berätta om sina liv stillas aldrig. Jag har en stark tro, nästan som en mission, att det finns en djupare innebörd i en levnadssaga. Att vi fortsätter att berätta om våra liv för varandra är viktigare än vad vi anar. Genom att läsa om andras liv lär du samtidigt känna dig själv. Därför har det varit naturligt för mig att skriva också böcker just i intervjuform. 

Mina två första böcker berör bland annat ämnet högkänslighet. Jag är en av de 20-30 procent som har temperamentsdraget högkänslighet. Länkar till andra sidor om HSP hittar du under Kontakt & Länkar

Under poesiträdet på Kronovalls slottUnder poesiträdet på Kronovalls slott


Post
Instagram